Draadloze MEMS Geluidsmeter

Draadloze geluidsmeter met meettoleranties binnen klasse-1 volgens IEC-61672-1, werkelijke lengte is 16 cm lang.

Onderdeel van dezelfde productlijn als de Draadloze MEMS Trillingsmeter is de Draadloze Geluidsmeter met eveneens ingebouwde Wifi en Li-ion accu. De nauwkeurigheid van de metingen valt binnen de acceptielimieten van de IEC-61672-1 : 2013, wij kunnen daarvoor eveneens het  kalibratiecertificaat leveren. Door de gebruikte techniek (MEM’s kunnen niet met een Multikalibrator gekalibreerd worden) moet de certificering plaatsvinden in een “dode kamer” door middel van een referentiemicrofoon met speciale techniek. De kalibratienorm IEC-61672-3 : 2013 voorziet echter niet in kalibratie volgens deze norm omdat alle inwendige componenten digitaal verwerken en de norm hierin niet voorziet (meer informatie hier).  Zeer lage geluidsniveaus < 30 dB(A) kunnen niet betrouwbaar gemeten worden met dit instrument vanwege de ruis van MEMs bij hoge sampling frequenties.

Disclaimer: Distributeur AV-Consulting en de fabrikant van de instrumenten, raden ten zeerste af om te kalibreren met een Multi-Calibrator (bijvoorbeeld een B&K 4226). Dit proces kan een deel van de logger beschadigen, waaronder het beschermrooster van de microfoon.

Er is nu ook een Cloud-oplossing voor deze meter zodat u online via internet uw meetgegevens kunt raadplegen en monitoren.

Nieuwe functie: Het is nu mogelijk om het instrument volledig draadloos te besturen via uw Cloud-account!

Bekijk de video voor een gedetailleerde gids over de installatie van een instrument op de cloud.

Klanten van deze innovatieve geluidsmeter zijn o.a.:

Boers & Co FijnMechanische Industrie BV, Dura Vermeer, Logoplaste, Constellium, Bouwfysisch Adviesburo Zorn, Koloszaal, SCHIU Noise and Vibration Engineering, Wedel Software B.V. .

Evenals de trillingsmeter kan de geluidsmeter draadloos meten en de data naar een server-PC of naar cloud-opslag zenden. De Li-ion accu batterij garandeert vijf dagen tot een week van continue geluidsmeting. Daarnaast is een USB zonnepaneel leverbaar dat speciaal is ontworpen voor dit instrument en waarmee de klant vrijwel onbeperkt (b.v. enkele maanden) geluidsmetingen kan verrichten, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

Software pakket

Naast de draadloze MEMS Geluidsmeter bieden wij een gratis een bijbehorend softwarepakket dat zes modules bevat die zijn ontwikkeld en getest zijn onder Windows Vista tot 10. Deze software is alleen in de Engelse taal beschikbaar. Het pakket geeft de klant volledige controle over instellingen van de meter, kalibratie, meting en gegevensbeheer.

Instrument Manager

De “Instrument Manager” is essentieel voor het gebruik van de geluidsmeter. Hiermee kunt u de volgende functies beheren:

  • de instelling van de meter wijzigen ;
  • de meter kalibreren;
  • starten en stoppen van een meting;
  • instellen van de draadloze functies en e-mail-alarmen;
  • beheren en downloaden van gegevens op het instrument.

U kunt de software hier downloaden. Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit.

Instrument Listener

De “Instrument Listener” is essentieel voor het gebruik van draadloze functies van het instrument, tenzij de gebruiker een Cloud-abonnement heeft aangeschaft. Met dit programma werkt uw computer als een server en ontvangt het de gegevens die via de meter via Wifi zijn verzonden.
U kunt de software hier downloaden. Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit.

Bekijk de video hierboven voor een stapsgewijze handleiding.

Community Noise Metrics

De “Community Noise Metrics” is een optioneel programma om verschillende geluidsmetingen te berekenen, zoals CNEL, LDEN, L10, L95 en anderen. U kunt de software hier downloaden.

Autocalculator

De “Autocalculator” is een optioneel programma om standaardstatistieken te berekenen en automatisch te exporteren naar Excel (LEQ, Lmin, Lmax, percentiles … enz.). U kunt de software hier downloaden.

Frequency response and directivity

De “Frequency response and directivity” is een optioneel programma. U kunt de software hier downloaden.

Voor aankoop of huur van het instrument bezoek onze webshop geluid.eu