Draadloze MEMS Geluidsmeter

Onderdeel van dezelfde familie als die van de Draadloze MEMS Trillingsmeter is de Draadloze Geluidsmeter met ingebouwde Wifi en Li-ion accu. De nauwkeurigheid van de metingen valt binnen de accept-limieten van de IEC-61672-1 : 2013 wij kunnen daarvan een kalibratie certificaat leveren. Door de gebruikte techniek (MEM’s kunnen niet met een Multikalibrator gekalibreerd worden) dat moet gebeuren in “dode kamer” met een referentie microfoon met speciale technieken). Ook voorziet de kalibratie norm IEC-61672-3 : 2013 niet in een kalibratie volgens deze norm omdat alles digitaal is en de norm hierin niet voorziet (meer weten hier).  Hele lage geluidsniveaus < 30 dB(A) kunnen niet betrouwbaar gemeten worden met dit instrument door de ruis van MEMs bij hoge sampling frequenties.

Disclaimer: wij, de distributeur, en de fabrikant van de instrumenten, raden ten zeerste af om te proberen het te kalibreren met een Multi-Calibrator (bijvoorbeeld een B&K 4226). Dit proces kan een deel van de logger beschadigen, zoals het rooster om de microfoon te beschermen.

Er is ook een Cloud-oplossing voor deze meter zodat u online via internet uw meetgegevens kunt raadplegen en monitoren. Nieuwe functie: nu is het mogelijk om het instrument volledig te besturen draadloos via uw Cloud-account!

Al klanten van de geluidsmeter, onder andere: Boers & Co FijnMechanische Industrie, Dura Vermeer, Logoplaste, Constellium, Bouwfysisch Adviesburo Zorn, Koloszaal, Café Sas Rotterdam.

Net als de trillingsmeter kan de geluidsmeter draadloos meten en de gegevens naar een server-PC of naar zijn cloud-opslag sturen. De Li-ion accu batterij garandeert vijf dagen tot een week van continue geluidsmeting. We kunnen een USB zonnepaneel leveren dat speciaal is ontworpen voor dit instrument en daarmee kan de klant het geluid maandenlang meten, zelfs bij slecht weer.

Software pakket

Samen met de draadloze MEMS Geluidsmeter bieden wij een gratis softwarepakket dat omvat zes programma’s die zijn ontwikkeld en getest voor Windows Vista tot 10, deze software is alleen in de Engelse taal beschikbaar. Het pakket geeft de klant volledige controle over de instellingen van de meter, kalibratie, meting en gegevensbeheer.

Instrument Manager

De “Instrument Manager” is essentieel voor het gebruik van de geluidsmeter. Hiermee kunt u:

  • de instelling van de meter veranderen;
  • de meter kalibreren;
  • starten en stopen van een meting;
  • instellen van de draadloze functies en e-mail-alarmen;
  • beheren en downloaden van gegevens op het instrument.

Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit. U kunt de software hier downloaden.

Instrument Listener

De “Instrument Listener” is essentieel voor de draadloze functies van het instrument, tenzij de gebruiker een Cloud-abonnement heeft aangeschaft. Met dit programma werkt uw computer als een server en ontvangt het de gegevens die via de meter via Wifi zijn verzonden.
Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit. U kunt de software hier downloaden.

Community Noise Metrics

De “Community Noise Metrics” is een optioneel programma om verschillende geluidsmetingen te berekenen, zoals CNEL, LDEN, L10, L95 en anderen. U kunt de software hier downloaden.


Autocalculator

De “Autocalculator” is een optioneel programma om te standaardstatistieken berekenen en automatisch exporteren naar Excel (LEQ, Lmin, Lmax, percentiles … enz.). U kunt de software hier downloaden.

Frequency response and directivity

De “Frequency response and directivity” is een optioneel programma. U kunt de software hier downloaden.

Om het instrument te kopen of te huren, bezoek onze webshop geluid.eu