Trillingsmetingen bij detonaties van explosieven

De nieuwe draadloze tri-axiale trillingsmeter van ABC wordt gebruikt om trillingen in de bodem te meten tijdens het detoneren van explosieven in de bodem.

Trillingen in de bodem tijdens detonatie van explosieven
Trillingen in de bodem tijdens detonatie van explosieven

De gemeten data wordt gebruikt om prognose-rekenmodellen voor trillingen te evalueren. Bij de detonatie van het explosief zijn 10 tri-axiale trillingsmeters op verschillende afstanden en verschillende diepten rond het explosief geplaatst.

Montageplaat van instrumenten
Montageplaat van instrumenten
Ondergronds graven van het instrument
Ondergronds graven van het instrument

Het doel van de klant, om de grondschok van begraven ontploffingen te meten, vereiste een robuuste meter die bestand was tegen schokken tijdens het meten en opnemen van zowel snelheids- als versnellingssignalen. De reikwijdte van het project vereiste ook een hoeveelheid van 10 meter geplaatst op verschillende afstanden van de ondergrondse ontploffingen. Dit maakte betaalbaarheid – zonder kwaliteitseisen – een eerste zorg.

In het kader van het onderzoek was ons gratis pakket van post-processing software voldoende om correct te werken aan de acceleratie- en snelheidsgegevens. Er was geen andere software vereist.

Een leuk artikel over dit project is hier gepubliceerd: https://convergenceinstruments.com/new-wireless-vibration-meter-represents-explosion-of-capabilities/.

Om het instrument te kopen of te huren, bezoek onze webshop geluid.eu