Versie voor developers: MEMS_Dev

De MEMS Geluidsmeter_Dev is qua vorm, functie en prestaties vergelijkbaar met de Draadloze versie, maar is opnieuw ontworpen met ontwikkelaars in gedachten. Dit instrument is ontworpen om te worden gebruikt terwijl het is aangesloten op een host zoals een Raspberry Pi. In dergelijke toepassingen wordt de MEMS_Dev aangestuurd door een aangepaste toepassing. Het kan niet worden gebruikt in de zelfstandige modus.

De belangrijkste verschillen tussen de Draadloze MEMS en de MEMS_Dev zijn:

  1. De MEMS_Dev heeft geen batterij. Het is bedoeld om te worden gebruikt terwijl het is aangesloten op een host en wordt aangedreven door de USB-poort van de host.
  2. De MEMS_Dev heeft geen niet-vluchtig geheugen. Het is bedoeld om te worden verbonden met een host en aangedreven door een custom application. Een custom application gebruikt het niet-vluchtige geheugen van de host als de situatie dat vereist.
  3. De MEMS_Dev biedt een Virtual Com Port-interface (via de USB-verbinding) voor communicatie met de host. Het communicatieprotocol is open en gedocumenteerd.
  4. De MEMS_Dev is getest op Windows en Linux. Het werkt op elk platform dat een generiek USB CDC-class driver biedt.

De MEMS_Dev een optionele Audio USB-interface. Via die interface wordt het instrument gezien als een USB-microfoon en kan het audiosignaal in realtime worden vastgelegd. In tegenstelling tot een typische USB-microfoon wordt het audiosignaal dat het instrument streamt gewogen en gekalibreerd in Pa.