Software pakket

Samen met de Draadloze MEMS Trillingsmeter bieden wij een gratis softwarepakket welk zes programma’s omvatten die zijn ontwikkeld en getest voor Windows Vista tot 10 en het is het Engels. Het pakket geeft de klant volledige controle over de instellingen van de meter, kalibratie, meting en gegevensbeheer. Nadat een van de software is geïnstalleerd, kunt u de relatieve gebruikershandleiding vinden in de map van dat programma.

Instrument Manager

De “Instrument Manager” is essentieel voor het gebruik van de trillingsmeter. Hiermee kunt u:

  • verander de instelling van de meter;
  • kalibreer de meter;
  • start en stop een meting;
  • instellen van de draadloze functies en e-mailalarmen;
  • beheren en downloaden van gegevens op het instrument.

Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit. U kunt de software hier downloaden.

Instrument Listener

De “Instrument Listener” is essentieel voor de draadloze functies van het instrument, tenzij de gebruiker al een Cloud-abonnement heeft aangeschaft. Met dit programma werkt uw computer als een server en verzamelt het gegevens die via de meter via Wifi heeft verzonden.
Zorg ervoor dat de software op uw computer is geïnstalleerd voordat u het instrument op de pc aansluit. U kunt de software hier downloaden.

Wave Analyzer

De “Wave Analyzer” is een optionele post-processing tool. Hiermee kunt u een spectrale-analyse uitvoeren ten opzichte van geregistreerde gegevens voor elke as (X, Y of Z) en u kunt verschillende soorten filters toepassen (Highpass, Lowpass enz). U kunt de software hier downloaden.

Speed & Displacement

De “Speed & Displacement” is een optionele post-processing tool. Hiermee kunt u versnelling gegevens afleiden in snelheid en verplaatsing en u kunt de relatieve golfvormen weergeven. U kunt de software hier downloaden.

PPV Analyzer

De “PPV Analyzer” is een optionele post-processing tool. Het is een applicatie om ‘Peak Particle Velocity’ te berekenen en weer te geven van versnelling- of snelheidsregistraties. De resultaten kunnen vervolgens worden geëxporteerd in Excel Spreadsheets. U kunt de software hier downloaden.

Response Spectrum

De “Response Spectrum” is een geavanceerde post-processing tool. Transformeert de versnellingsgegevens/ snelheid van het tijdsdomein naar de maximale respons van een Single Degree of Freedom (SDOF) -systeem in het frequentiedomein. Het gepresenteerde spectrum is via een algoritme gesynchroniseerd met het signaal uit het tijdsdomein zodat u uit het spectrum direct en accuraat de amplitude kan aflezen. U kunt de software hier downloaden.

SBR-A / DIN / BS Building Vibration Calculator

De “Building Vibration Calculator” is een optioneele post-processing tool. Bereken de overeenstemming van geregistreerde trillingen met normen voor structurele integriteit van gebouwen. Dit is vooral handig om de integriteit van gebouwen te bewaken, op en rond bouwplaatsen. De software dekt onderdelen van DIN-4150, BS-7385 en SBR-A. U kunt de software hier downloaden.

SBR-B Human Vibration Calculator

De “Human Vibration Calculator” is een optioneele post-processing tool. Bereken de overeenstemming van geregistreerde trillingen (Veff,max en Vper) met streefwaarden van SBR-B “Hinder aan personen in Gebouwen”. Het is gratis en het kan worden aangevraagd samen met de aanschaf van één of meer MEMS trillingsmeters.